Keresés az oldalon:

 

 

 

Újdonságok a Mezzoforte Hangszerüzletben

Valamivel több, mint egy éve már írtunk arról, hogy a Mezzoforte új helyre költözött, és ott rendszeres bemutatókról tudósítottunk. Ezúttal is van miről tudósítanunk, azonban a mostani hírcsomag még izgalmasabbnak ígérkezik, mint korábban.

Az elmúlt évek változásai egyfajta átmeneti időszakot jelentettek a hangszerforgalmazóknak és a vásárlóknak is egyaránt. A gazdasági válság még igazán el sem kezdődött, amikor a hangszerforgalmazás egyébként is nagyon érzékeny területén már mutatkoztak bizonyos jelenségek, egészen konkrétan a korábbi klasszikus felállás, a túlságosan nagyra nőtt disztribúciós rendszer tarthatatlansága körül kialakult furcsaságok. Túl sok disztribútor lett mindenfelé, ehhez képest kevés dealer és még kevesebb vásárló. Közben a távol-keleti gyártás teljesen átrendezte a korábbi kinálati palettát.

Ennek eredményeként a hazai boltokból például eltűntek a nagy márkák. Gibson és Fender gitárt csak a legerősebb üzletek tudtak tartani, azt is kézen-közön való beszerzéssel. Igazából tarthatatlan, hogy valaki egy milliós értékű gitárt ne tudjon kipróbálni, szemügyre venni és csak az internetes boltban vásároljon meg.....

A kilencvenes években még a közepes vidéki városokban is lehetett vásárolni Gibsont, de az elmúlt években minden leépülni látszott. Ehhez az is közrejátszott, hogy a Gibson gyakorlatilag teljesíthetetlen feltételeket szabott egy egy kisebb ország képviseletének, és így csak a legnagyobb, leggazdagabb boltok engedhették meg maguknak, hogy tartsanak a hangszerekből. Magyarország gyakorlatilag nem létezik a Gibson cég térképén, és ott náluk senkit nem érdekel az a néhány tíz gitár, amit a magyar föld felszív egy évben. Ez a tendencia persze nem változott, azonban mostanra a korábbi képviseletek nagyobb része is inkább egyfajta európai dealerként funkcionál.

Idehaza a Mezzoforte megtalálta a módját, hogy a boltjában állandóan tartson megfelelő mennyiségű klasszikus Gibson modellt. Így hivatalos Gibson/Epiphone dealerek lettek, ami azt jelenti, hogy 10-12 Gibson modell, és 20-25 Epiphone modell folyamatosan van raktáron. Idáig is legálisan árulták a termékeket, de most már csak olyan bolt lehet "hivatalos Gibson kereskedő", aki tart is megfelelő mennyiségű árut. Ezzel kapcsolatban friss hír, hogy a limitált szériás modellek nyár végén (Gibson és Epiphone Slash Les Paul modellek, Gibson Les Paul Custom fekete, Gibson 50s Tribute modellek) érkeznek. Természetesen a Gitárhangtechnika résen lesz, és amíg ezek a hangszerek a boltban tartózkodnak, megpróbálunk egy egy teszt erejéig "lecsapni" rájuk és bemutatni őket az olvasóinknak.

És itt külön érdekességként megemlítenénk, hogy érkezik hamarosan pár "nagyágyú" is, olyan darabok, amiket csak a legtehetősebb gitárosok engedhetnek meg maguknak:

http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=16288

A Slash modell még a közép árkategóriába tartozik, de a megfizethető kategória is képviseltetve lesz az üzletben:

Információink szerint ezek a modellek máshol nem lesznek kaphatóak az országban csak a Mezzoforte-ben!

A gitár fronton a Fender tekintetében is várható némi erősödés. Pár újdonság van, és ezek hamarosan megjelennek a boltban is. Ilyenek a Fender American Special széria, Player Baja Telecaster, Classic Player 60, Stratacoustic modellek folyamatosan kaphatóak lesznek.

További fontos hír, hogy a Mezzoforte a Washburn termékek hivatalos forgalmazója lett. Egyelőre az olcsóbb modelleket rendelték be, de igény esetén növelni szándékozzák a kínálatot. A bolt honlapján a képek még nincsenek fent, de alább közöljük a linket és időnként rákattintva lehet bővebb információkat is szerezni a várható modellekről:

Az erősítők frontján szenzációs hír, hogy a Mezzoforte boltjába megérkezett egy jó adag Mesa Boogie erősítő. Az amerikai erősítőknek sohasem volt igazi magyar képviselete, legalábbis olyan, aki méltóképpen fel tudta volna vállalni a márka terjesztését, ápolását, így néha megjelenik, néha eltűnik, de sajnos, aki ilyet akar venni, az valamiért még mindig külföldre utazik érte. Remélhetőleg ez a helyzet most változik és a Mezzoforte méltó körülmények között fogja tartani és árulni ezt a márkát. Úgy hírlik, hogy a Mezzoforte egyedüli Mesa Boogie Center lett az országban.

Már jelenleg is raktárban vannak az alábbi modellek:

Augusztusra várható egy újabb adag szállítmány, amiben majd lesz Mesa Boogie Mark V kombó is.

Az erősítők tekintetében a Vox már jó régen méltóképpen képviselve van hazánkban, és ezt a képviseletet is jól fémjelzi, hogy a Mezzoforte raktáron tart 5-10 Vox erősítőt, a full csöves AC30-aktól a tranzisztoros modellekig, így ez a bolt kiemelt Vox partnernek számít. Ugyancsak raktáron tartanak 5-10 Marshall erősítőt (full csöves fej-láda, csöves kombók, tranzisztoros termékek) így a Mezzoforte kiemelt Marshall partnernek számít.

A Gitárhangtechnika is üdvözli a nagyszerű fejlődést a Mezzoforte Hangszeráruháznál, és további partnereként igyekszünk rendszeresen bemutatni az érkező új termékeket.

Szabó Sándor

Vissza az oldal tetejére

 

 

 

::©2006-2022 Tandem Records ::