Keresés az oldalon:

 

 

 

Ralf Gauck hangszerbemutatót tart Budapesten a Mezzoforte Hangszeráruházban

Augusztus 12-én szerdán 17 órától a híres szóló basszusgitáros, Ralf Gauck lesz a Mezzoforte Hangszerbolt vendége, aki rendkívül érdekes szólójátékkal fog előadni ismert dalokat (Sting, Beatles, stb.) Érdemes lesz megcsodálni a Höfner cég híres hegedű formájú basszusgitárját is, amelyet Ralf használ. Ralf Gauckról további bővebb információ található a művész myspace oldalán:
http://www.myspace.com/ralphgauck

Röviden bemutatjuk Ralf Gauckot:

Ralf jazz gitárt kezdett tanulni, azonban olyan basszisták, mint Danny Thompson, Arild Andersen és Sting meghatározó hatást tettek rá, így átváltott basszusgitárra és Miamiban végezte el tanulmányait. Egyike azon nagyon kevés basszusgitárosoknak, akik polifónikusan játszanak, és akár szólóban is végig játszanak egy koncertet. Ralf polifóniája nemcsak abból áll, hogy egyszerre játszik akkordot, basszust és dallamot, hanem a ritmus kíséret is kirajzolódik pengetése által. Új albumát a Fields Of Gold-ot a világhírű Rainbow ( ECM) Studióban rögzítette. Sting dalait játszotta akusztikus bundnélküli Höfner basszusgitárján. A felvételeket maga Sting is meghallgatta, és elnyerte tetszését, így támogatta Ralf munkáját.

Az Audiotec Fischer hangtechnikai cég az ő CD-jét használja referencia hanganyagként a hangfalak teszteléséhez.
2007-ben és 2008-ban elnyerte a "German Rock & Pop Award" legjobb német basszusgitáros és legjobb német szólóhangszeres díját
A "Die Zeit" magazin felvette a legjobb zenei produkciók közé a Fields Of Gold albumot.
Ralf Gauck 2007 Októberében Szabó Sándor vendégeként már fellépett néhány koncerten itthon hazánkban a Mélység Birodalma című produkcióban, ahol Michael Manring és Szabó Sándor mellett volt a trió harmadik tagja. Ugyanezen a turnén a Millenárisban is tartott egy workshopot.
Ezúttal ismét egy workshopon lesz hallható látható, ezúttal a Mezzoforte rendezésében. Igazi különlegességet fogunk hallani, érdemes eljönni és meghallgatni, hogy a basszusgitáron nemcsak "basszusgitározni", hanem zenélni is lehet....

Vissza az oldal tetejére

 

 

 

::©2006-2022 Tandem Records ::